Sterk aan de start voor je toekomstige job! (lokaal H3)

15:00 – 16:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

In deze workshop zoomt onze ACV loonclassificatiespecialist in op alles wat je moet weten om sterk aan de start te staan voor je eerste job.


Wat mag je verwachten van je werkgever naar loon en arbeidsvoorwaarden? Hoe zit heel het component loon in elkaar, waar moet je op letten en wat mag je vragen? In deze workshop krijg je meer uitleg over je eerste 'loononderhandeling'.

Naast de info over alles wat met je eerste job te maken heeft overlopen we ook in een notendop wat je rechten en plichten zijn als werkzoekende schoolverlater.


Een nuttige workshop ter voorbereiding van je eerste stappen op de arbeidsmarkt.

 

Doctoreren, iets voor jou? (lokaal H2)

14:00 – 15:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

Behaalde je onlangs je mastertitel of behaal je die binnenkort? Deed je reeds enige ervaring op de arbeidsmarkt op, maar word je toch aangetrokken door de academische wereld? Ben je nieuwsgierig, inventief en gebeten door wetenschap en onderzoek? Dan is een carrière als onderzoeker misschien wel iets voor jou. 

Met een masterdiploma op zak, behoort doctoreren tot de mogelijkheden. Als doctoraatsstudent aan de Universiteit Hasselt krijg je de kans om je te verdiepen in een onderzoeksonderwerp dat je fascineert en dit onder begeleiding van experten ter zake. Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, verwerf je tijdens je doctoraat ook zogenaamde ‘transferable skills’ rond ondernemerschap, valorisatie en communicatie, time- en project management. Deze combinatie stoomt doctoraatsstudenten aan de Universiteit Hasselt klaar voor de arbeidsmarkt. Jonge onderzoekers krijgen de nodige omkadering en opleidingsmogelijkheden binnen de doctoral schools van de Universiteit Hasselt.


In dit infomoment maak je kennis met het onderzoek en de doctoraatsmogelijkheden binnen de Universiteit Hasselt. Om je een idee te geven van het onderzoek waarin onze universiteit actief is, stellen we de faculteiten, schools en bijhorende onderzoeksinstituten kort voor. Naast een korte inleiding in de praktische kant van een doctoraat aan de UHasselt, geven we je nog graag een aantal facts and figures mee.


 Als je nog vragen hebt of meer wil weten over doctoreren aan de Universiteit Hasselt, kan je altijd terecht op onze website www.uhasselt.be/Doctoreren.


Solliciteren voor Duitsland: de Duitse arbeidsmarkt beter leren begrijpen (lokaal H6)

14:00 – 14:30

Spreker: Susann Zuber (Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel ) en Egon Vanwersch (EURES)

In het kader van het Duitslandjaar 2018 aan de Universiteit van Hasselt zal er dit jaar ook een Duitse bijdrage op de Limburgse jobbeurs zijn. Hier kunt u meer te weten komen over een mogelijk studiebezoek in Duitsland, een sollicitatie of een baan over de grens. 

• Duitse arbeidsmarkt (kansen op de arbeidsmarkt, professionele mogelijkheden, fiscale en sociale aspecten van werken en wonen in Duitsland) 

• Grensoverschrijdende opleidingsmogelijkheden

• Duitse-Belgische handelsrelaties

Aansluitend Q & A of persoonlijk advies bij de infostand van Duitsland.


Word jij de leraar van morgen? (lokaal H2)

15:00 – 15:30

Wil je anderen prikkelen vanuit jouw passie voor een vak? Wil je een boeiende, uitdagende loopbaan in het onderwijs of de educatieve sector? Dan is de educatieve masteropleiding vast iets voor jou! Kom naar de workshop tijdens de Limburgse Jobbeurs voor meer info.