Sterk aan de start van je carrière! (15-16 uur, lokaal H2, UHasselt, gebouw D)

15:00 – 16:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

ACV Limburg geeft je alle info die je nodig hebt om sterk aan de start te staan aan het begin je professionele carrière.

 

Wat mag je verwachten van je werkgever naar loon en arbeidsvoorwaarden? Hoe zit heel het component loon in elkaar, waar moet je op letten en wat mag je vragen? In deze workshop krijg je meer uitleg over je eerste 'loononderhandeling'.

 

Naast de info over alles wat met je eerste job te maken heeft overlopen we ook in een notendop wat je rechten en plichten zijn als werkzoekende schoolverlater

 

Doctoreren, iets voor jou? (14-15 uur, lokaal H2, UHasselt, gebouw D)

14:00 – 15:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

Behaalde je onlangs je mastertitel of behaal je die binnenkort? Deed je reeds enige ervaring op de arbeidsmarkt op, maar word je toch aangetrokken door de academische wereld? Ben je nieuwsgierig, inventief en gebeten door wetenschap en onderzoek? Dan is een carrière als onderzoeker misschien wel iets voor jou. 

Met een masterdiploma op zak, behoort doctoreren tot de mogelijkheden. Als doctoraatsstudent aan de Universiteit Hasselt krijg je de kans om je te verdiepen in een onderzoeksonderwerp dat je fascineert en dit onder begeleiding van experten ter zake. Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, verwerf je tijdens je doctoraat ook zogenaamde ‘transferable skills’ rond ondernemerschap, valorisatie en communicatie, time- en project management. Deze combinatie stoomt doctoraatsstudenten aan de Universiteit Hasselt klaar voor de arbeidsmarkt. Jonge onderzoekers krijgen de nodige omkadering en opleidingsmogelijkheden binnen de doctoral schools van de Universiteit Hasselt.


In dit infomoment maak je kennis met het onderzoek en de doctoraatsmogelijkheden binnen de Universiteit Hasselt. Om je een idee te geven van het onderzoek waarin onze universiteit actief is, stellen we de faculteiten, schools en bijhorende onderzoeksinstituten kort voor. Naast een korte inleiding in de praktische kant van een doctoraat aan de UHasselt, geven we je nog graag een aantal facts and figures mee.


 Als je nog vragen hebt of meer wil weten over doctoreren aan de Universiteit Hasselt, kan je altijd terecht op onze website www.uhasselt.be/Doctoreren.


Infosessie ‘Werken bij de brandweer’ (15-16 uur, lokaal H3, UHasselt, gebouw D)

15:00 – 16:00

Werken bij de brandweer? Dat is meer dan brand blussen alleen. Wist je dat van onze meer dan 20.000 interventies in 2018 er maar 1.450 met brand te maken hadden? Dat is maar 7%. Het merendeel van onze interventies is van technische aard. Daarbij zijn veiligheid en welzijn binnen onze sector van de hulpverlening erg belangrijk. Vandaar ook dat we nu op zoek zijn naar een preventieadviseur niveau 1, die voor de drie Limburgse hulpverleningszones het interne veiligheids- en welzijnsbeleid zal coördineren.


Jaarlijks werven we tientallen nieuwe medewerkers aan. Van technici over brandweerlieden tot verpleegkundigen en administratieve medewerkers. Met een diploma middelbaar onderwijs, een bachelor of master. Interesse? Kom tijdens deze infosessie met ons en onze jobs kennis maken. We kijken er naar uit jou te ontmoeten!


TBC

15:00 – 15:30