Sterk aan de start van je carrière! (15-16 uur)

15:00 – 16:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

ACV Limburg geeft je alle info die je nodig hebt om sterk aan de start te staan aan het begin je professionele carrière.

 

Wat mag je verwachten van je werkgever naar loon en arbeidsvoorwaarden? Hoe zit heel het component loon in elkaar, waar moet je op letten en wat mag je vragen? In deze workshop krijg je meer uitleg over je eerste 'loononderhandeling'.

 

Naast de info over alles wat met je eerste job te maken heeft overlopen we ook in een notendop wat je rechten en plichten zijn als werkzoekende schoolverlater

 

Doctoreren, iets voor jou? (14-15 uur)

14:00 – 15:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

Behaalde je onlangs je mastertitel of behaal je die binnenkort? Deed je reeds enige ervaring op de arbeidsmarkt op, maar word je toch aangetrokken door de academische wereld? Ben je nieuwsgierig, inventief en gebeten door wetenschap en onderzoek? Dan is een carrière als onderzoeker misschien wel iets voor jou. 

Met een masterdiploma op zak, behoort doctoreren tot de mogelijkheden. Als doctoraatsstudent aan de Universiteit Hasselt krijg je de kans om je te verdiepen in een onderzoeksonderwerp dat je fascineert en dit onder begeleiding van experten ter zake. Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, verwerf je tijdens je doctoraat ook zogenaamde ‘transferable skills’ rond ondernemerschap, valorisatie en communicatie, time- en project management. Deze combinatie stoomt doctoraatsstudenten aan de Universiteit Hasselt klaar voor de arbeidsmarkt. Jonge onderzoekers krijgen de nodige omkadering en opleidingsmogelijkheden binnen de doctoral schools van de Universiteit Hasselt.


In dit infomoment maak je kennis met het onderzoek en de doctoraatsmogelijkheden binnen de Universiteit Hasselt. Om je een idee te geven van het onderzoek waarin onze universiteit actief is, stellen we de faculteiten, schools en bijhorende onderzoeksinstituten kort voor. Naast een korte inleiding in de praktische kant van een doctoraat aan de UHasselt, geven we je nog graag een aantal facts and figures mee.


 Als je nog vragen hebt of meer wil weten over doctoreren aan de Universiteit Hasselt, kan je altijd terecht op onze website www.uhasselt.be/Doctoreren.


TBC

14:00 – 14:30TBC

15:00 – 15:30