Supporters van het leven.

Bij AG Insurance gaan meer dan 4400 medewerkers voor de beste service in verzekeringen. Samen met onze distributiepartners (onafhankelijke makelaars en de bankkantoren van BNP Paribas Fortis en BPost Bank) willen we een vangnet bieden in geval van nood. Een zekerheid om op terug te vallen als je ouder wordt. En steun bij ongevallen.

Maar voor ons gaat dat niet ver genoeg. Want wij vinden dat een verzekeraar je vooral moet aansporen om er volop voor te gaan. Om keihard te leven. Om op vakantie te gaan, een huis te kopen, een gezin te stichten, nieuwe sporten te ontdekken, ... Om het leven te leiden dat jij wil. Zonder zorgen.
Want we’ve got your back.

Daarom zijn wij supporters van het leven.

Ben jij dat ook?

 

IT binnen de verzekeringen

Wist je dat de verzekeringen behoren tot de meest geïnformatiseerde sectoren in de bedrijfswereld? Dit vertaalt zich eveneens in het hoogste IT-budget per medewerker. Volgens een grootschalig onderzoek van Gartner zal dit budget in het komende jaar zelfs nog toenemen en blijven de verzekeringen koploper.

Uit dezelfde studie blijkt verder dat er in de verzekeringen proportioneel meer mensen in IT werken dan in bijvoorbeeld de bank- en telecomsector.

Het IT departement van AG Insurance telt ongeveer 600 medewerkers, waarvan er zo’n 450 werken binnen IS. De organisatie van IS volgt de organisatie van het bedrijf (Non-Life, Life en Employee Benefits), maar daarnaast werken er ook een aantal divisies transversaal. Zo werden er een aantal Expertise Centers gecreëerd: DataWarehouse, Microsoft.Net, Website Development,?.

Binnen I&O werken ongeveer 150 mensen in Server Engineering, Middleware & Mainframe Development Support, Network Engineering, enz.

Om onze teams in Brussel te versterken zoeken we momenteel meerdere IT YOUNG PROFESSIONALS